איך בודקים כושר גרירה לרכב?

כמה משקל מותר לרכב לגרור

במידה ויש לכם וו גרירה מותקן תוכלו לראות ברישיון הרכב כמה מותר לרכב שלכם לגרור. בחלק מהרכבים תראו שני משקלים שמתייחסים לשני סוגי נגררים עם וללא ברקסים. במידה ואין לכם עדיין וו גרירה לרכב תוכלו להסתכל בתווית הרכב ולחשב לפי הנתונים שרשומים שם מה המשקל שהגדיר יצרן הרכב שניתן לגרור. אם זה רכב שאתם מתלבטים אם לקנות תנסו לעשות חיפוש בגוגל של שם הרכב בתוספת המילים כושר גרירה לרוב הרכבים החדשים גוגל ייתן לכם תוצאות. לדוגמא:: "מיציבושי אואטלנדר" כושר גרירה

 

זו הדרך לבדוק את יכולת הגרירה של הרכב

אתם לא צריכים לבצע חישובים מורכבים כדי לבדוק את יכולת הגרירה של הרכב שלכם. עליכם פשוט להחזיק בתווית היצרן של הרכב ולהוציא ממנה את הנתונים הבאים: (תווית הרכב נמצאת על משקוף אחת הדלתות הקידמיות או מקדימה מתחת למכסה המנוע)

  • המשקל של הרכב (מופיע לא פעם באותיות לועזיות – GVW)
  • המשקל של הרכב יחד עם נגרר (מופיע באותיות GTW)

תצטרכו לבצע את התרגיל הפשוט הבא כדי לחשב את כושר הגרירה של הרכב: רשמו את המספר שמופיע לצד ה – GTW ותפחיתו ממנו את המספר שמופיע לצד ה – GVW. התוצאה שתופיע בפניכם היא המשקל שהרכב יכול לגרור בהתאם להוראות היצרן.

 

קודם כל – תכירו בבסיס: היתר הגרירה

עליכם לדעת שתצרכו להשיג אישור לביצוע גרירה שיופיע ברישיון הרכב שלכם. נסיעה ללא היתר זה, צפויה להוביל לקנסות גבוהים ומיותרים. לכן, בשלב הראשוני תצטרכו לפנות למתקין מורשה לווי גרירה מטעם משרד התחבורה. . המתקין המורשה הוא זה שדואג לכם לכל הניירת והאישורים הנדרשים לרשום את הוו הגרירה ברישיון הרכב הגורר. מתיקני הווים הם אלו שנותנים את המילה האחרונה בקשר לכושר הגרירה כמובן לאחר התייחסות שלהם להמלצת היצרן ובהתאם לסעיפים בחוק.

התקנות שנוגעות לביצוע הבדיקה

ישנן תקנות שקבועות בחוק ומטרתן לבצע את הבדיקה באופן מעמיק ככל הניתן, תוך התמקדות ב – 3 פרמטרים חשובים: רוחב, משקל ומידות. נציין שאלה פרמטרים שמאפשרים לבחון את בדיקת כושר הגרירה לרכב על הצד הטוב ביותר. כך שתצטרכו לא רק לשאול את השאלה: כמה מותר לרכב עם וו גרירה לגרור? אלא, לבדוק על מה עוד צריך לתת את תשומת הלב.

 

תכירו את הפרמטרים מקרוב

החוק קובע שרכבים פרטיים יכולים לחבר נגרר שמשקלו מגיע עד ל – 500 קילו לרכב ששוקל מעל ל – 1,000 קילו. פרמטר נוסף שצריך להיבחן באופן מעמיק נוגע לרוחב הרכב שצריך להתאים למידות הנגרר ורוחבו. יש תקנות שמתאימות לרכבים מסוגים שונים בהקשר זה. רכבי משא למשל, יכולים לגרור נגרר שרוחבו אינו חורג מ – 20 ס"מ מכל צד של הרכב הגורר. החוק קובע גם שיש יחס מסוים שצריך להתקיים בין מידות הנגרר לבין המשקל שלו, אך אין מה להרחיב כעת בנושא, כי המידע הוצג בפניכם בשורות שלעיל.

 

בדקו אם אתם יכולים לנהוג עם נגרר לפי החוק

רגע לפני סיום, נדגיש כי עליכם לבדוק שיש לכם רישיון מתאים לנהיגה ברכב עם נגרר. החוק קובע שבעלי רישיון מסוג B יכולים לבצע בדיקת כושר גרירה לרכב ולנהוג בו, במידה ומשקלו אינו עולה על – 1,500 קילו.  מי שמתכננים לנהוג על רכב עם נגרר שמשקלו עולה על – 1,500 קילו, צריכים להחזיק ברישיון מסוג C1. בעלי רישיון נהיגה c+c1 יכולים לגרור נגררים עד משקל של 3.5 טון. מעבר למשקל הזה נדרש כבר רישיון E.

 

כמה באמת הרכב שלכם יכול לגרור?

בחודשי הקיץ ניתן לראות בכבישי ישראל הרבה קרוואנים נגררים של חברות השכרה שנגררים ע"י רכבים לא מספיק גדולים בלשון המעטה. חשוב להבין שגם אם הרכב מורשה לגרור משקל מסוים לא בהכרח זה מתאים ונכון לרכב לגרור משקל זה. לדוגמא: כל הרכבים הפרטים מורשים בדרך כלל לגרור נגררים של 750 ק"ג עם ברקסים. יש הרבה רכבים שממש לא מתאימים לגרירה של משקלים כאלו. לא בעליה ולא בירידה. לכן ההמלצה שלנו היא לקחת בחשבון שבתכלס כדאי לקחת בחשבון שהרכב יכול לנסוע בנוחות וללא סכנות עם משקלים נמוכים בעשרות אחוזים ממה שהיצר מתיר לגרור.

 

טבלה ותרשים שמצאנו שיכולים לעזור:

בדיקת כושר גרירה לרכב
קרדיט תמונה: דף פייסבוק של שובל נגררים

לסיום

כעת אתם יודעים כמה מותר לרכב עם וו גרירה לגרור ואיך תוכלו לבצע את בדיקה זו באופן מקצועי. כך שבשלב זה נותר לכם רק למצוא נגרר איכותי לרכב באתר rent il ולהיות בטוחים בכך שתעלו לכביש עם הרכב והנגרר תוך עמידה בחוקים.

 

 

 

 

 

 

 

RENT IL
לוח ההשכרה של ישראל

רנט איי אל אתר ההשכרה של ישראל. באתר תתצאו כל מה שרצן לשכור בריסה ארצית. אין סיבה לנסוע רחוק מגוון ענק של ציוד להשכרה מעשרות מפרסמים הכל באתר אחד

הצטרף כבר עכשיו ללוח ההשכרה עם מאגר גדול של השכרות בישראל
מאמרים נוספים בנושא מידע כללי, מידע נגררים להשכרה
בניית בית על גלגלים
מידע כללי

בית על גלגלים

איך בונים בית על גלגלים? סגנון החיים הנוודי על גלגלים תפס תאוצה והפך מאוד פופולרי היום. אחרי שנתיים בתוך מגפת הקורונה שבה נשארנו תקועים בבית,

קרא עוד »